Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Stazić: Premijer ima pravo birati svoje suradnike! [VIDEO]

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić izjavio je danas kako smjenom ministra financija Slavka Linića nisu uzdrmani ni vladajuća koalicija niti SDP, te da premijer Zoran Milanović ima pravo birati suradnike.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić izjavio je danas kako smjenom ministra financija Slavka Linića nisu uzdrmani ni vladajuća koalicija niti SDP, te da premijer Zoran Milanović ima pravo birati suradnike.

Koalicija nije uzdrmana, nije ni SDP, rekao je Stazić novinarima u Saboru gdje je danas zasjedalo saborsko Predsjedništvo. Premijerovo je pravo, kaže Stazić, da bira suradnike, sve drugo ne bi bilo normalno.

“Premijer ima svoje razloge, o njima svatko od nas može imati svoje mišljenje, ali premijer ima ustavno pravo i obvezu voditi Vladu i mora je voditi po vlastitom nahođenju”, ističe Stazić.

Na novinarsko pitanje kakvo je njegovo osobno mišljenje o Linićevoj smjeni uzvratio je da on nije premijer, a njegovo je mišljenje “da premijer ima pravo birati svoj tim”.

Odbacio je tvrdnju da je bivši ministar financija smijenjen preko medija, ustvrdivši kako je Linić smijenjen odlukom premijera.

“Premijer je sazvao konferenciju za novinare i obavijestio javnost da je donio odluku o smjeni, ne vidim koji bi drugi način trebao biti”, rekao je Stazić.

On ne zna s kim se oko Linićeve smjene konzultirao premijer Zoran Milanović, ali njega o tome nije obavijestio.

Vladu ne vodi Predsjedništvo SDP-a, nego premijer, brkate stvari, poručio je novinarima koje je zanimalo bi li bilo bolje da je Milanović imao potporu stranačkog Predsjedništva.

[infopunkt 8144 6]

“Vladu vodi premijer i on odlučuje o kadrovskim rješenjima, hoće li se s nekim konzultirati to je unutarstranačka stvar, to je pitanje njegovog odnosa, kao predsjednika SDP-a, s kolegama”, rekao je Stazić najavivši kako će se o tome danas raspravljati na Predsjedništvu SDP-a.

Predsjednik Sabora Josip Leko, ujedno i predsjednik Glavnog odbora SDP-a, vrlo je suzdržano komentirao Linićevu smjenu, ističući da će se o svemu razgovarati u stranci.

“Sve što mislim oko toga rekao sam jučer, danas ćemo na Predsjedništvu SDP-a razgovarati o unutarnjopolitičkim stvarima same stranke”, odgovorio je Leko upitan bi li bilo bolje da je premijer pričekao Predsjedništvo i nakon toga donio odluku.

Riječima “o svemu ćemo razgovarati u stranci” odgovorio je i na pitanje je li Linićeva smjena naštetila SDP-u.

Na pitanje boji li se da će danas na Predsjedništvu stranke biti jako napeto kazao je “ničega se, hvala Bogu, ne bojim”. Mislim da smo razumni ljudi i da ćemo razgovarati argumentima i ocjenama, poručio je Leko.

[infopunkt 8144 4]

Napisao

Pročitajte još:

EU fondovi

Vlada i resorna ministarstva tijekom ožujka i travnja u više će gradova na predstavljanjima pod nazivom “Zajedno do EU fondova” prezentirati sve mogućnosti privlačenja...

Financije

Prihvati li se zakonsko rješenje, u skoroj budućnosti bi se stambeni krediti mogli dobivati isključivo u kunama. Tako je poručio premijer Zoran Milanović sa...

Komentari

“Zadiranje u kreiranje tečaja je bez presedana, vrlo neuobičajen čin za zemlje Europske unije i zemlje tržišno orijentirane gdje svakako spada Hrvatska. Arbitraža oko...

Financije

Gotovo je, građani s kreditom u švicarskim francima mogu odahnuti. Premijer Zoran Milanović izvijestio je na konfrerenciji za novinare kako će Vlada Saboru uputiti...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.