Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Stožer predao potpise za referendum o ćirilici [VIDEO]

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara predali su Saboru 680.000 prikupljenih potpisa te su se sastali s predsjednikom Sabora Josipom Lekom.

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara predali su Saboru 680.000 prikupljenih potpisa te su se sastali s predsjednikom Sabora Josipom Lekom.

U 17 kutija donijeli su potpise oko 680.000 građana koji smatraju da bi se ravnopravna upotreba jezika i pisma nacionalnih manjina trebala ostvarivati tek kad te nacionalne manjine čine najmanje polovicu stanovništva jedinice lokalne samouprave.

“Nadamo se da će uz Božju pomoć ovaj put i pravo i pravda pobijediti i da ćemo mi doći do našeg cilja i da će Vukovar postati mjesto posebnog pijeteta što i jest”, rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić.

[infopunkt 7561 3]

Stožer je oko pola sata proveo na razgovoru u Lekinom kabinetu nakon čega je predsjednik Sabora komentirao sastanak.

“Došli su interesirati za dinamiku, za proceduru. Rečeno im je da je to rješeno Ustavom i poslovnikom i da će inicijativa imati tretman kao i svaka do sada. Što se tiče pitanja meni, rekao sam da sam prvi među jednakima u Saboru i da u Saboru, kao i u državi, ne odlučuje pojedinac, nego cijele institucije i one će odlučivati u skladu s vrijednostima na kojima počiva ovo društvo, utvrđene u Ustavu i vrijednostima na kojima dalje želimo razvijati društvo”, rekao je Leko.

[infopunkt 7561 2]

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.