Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Sukobili ste se na poslu? Evo nekoliko natuknica kako ćete riješiti problem

Pretjerane reakcije će vam samo stvoriti posljedice kojih ste se na početku vjerojatno i bojali i pokušali izbjeći. Kako naletom panike nebi pogoršali cijelokupnu situaciju i izgovorili nešto što možda ne mislite, pokušajte komunikaciju smanjiti na minimum i snizite ton.

Pretjerane reakcije će vam samo stvoriti posljedice kojih ste se na početku vjerojatno i bojali i pokušali izbjeći. Kako naletom panike nebi pogoršali cijelokupnu situaciju i izgovorili nešto što možda ne mislite, pokušajte komunikaciju smanjiti na minimum i snizite ton.

Dramatični nastupi možda privlače pažnju, bombastični naslovi prodaju novine ali histerični ispadi nisu dobri za posao. Ako je vaše poslovanje ‘iznenadio’ problem znajte da pretjerano dramatične reakcije i napuhivanje činjeničnog stanja ne pomažu nikome, ni vašem poslu kao ni vama. Pretjerane reakcije će vam samo stvoriti posljedice kojih ste se na početku vjerojatno i bojali i pokušali izbjeći. Stoga, kako bi izbjegli pogoršavanje cijele situacije i preuveličavanje problema te mogli donijeti racionalnu odluku, slijedite ovih nekoliko savjeta:

Znakovi panike

Ubrzani otkucaji srca, nedostatak zraka, nemogućnost izgovaranja ijedne riječi ili pak povišen ton i nesuvisle rečenice, pokazatelj su da je vama zavladala panika. Kako naletom panike nebi pogoršali cijelokupnu situaciju i izgovorili nešto što možda ne mislite, pokušajte komunikaciju smanjiti na minimum i snizite ton, dok se ne smirite i sagledate situaciju realno.

Fokusirajte se na činjenice

U situacijama kojima ovlada panika, ljutnja i osjećaj da gubite kontrolu, vođeni ste za krivim osjećajima i reakcijama. Da bi izbjegli emotivne reakcije i fokusirali se na stvarne činjenice koje su vas izbacile ‘iz takta’, brojite do deset, dvadeset ili koliko treba, mislite na pozitivan ishod i dišite duboko kako bi se smirili.

Pokušajte sagledati situaciju realno

Čim se uspijete bar malo smiriti, moći ćete situaciju u kojoj ste se našli sagledati realno. Tada razmotrite činjenice koje se nalaze pred vama jer uzrok panike i razlog vašeg uzrujavanja vjerojatno nije zavrijedio nedostatak zraka u vašim plućima kao ni svađu s vašim kolegama.

Preuzmite kontrolu

Ako su vaše pretjerane reakcije ipak uzele maha i učinjeno sada treba popraviti, za početak se ispričajte kolegama ili partnerima koji su vidjeli vaše ‘drugo’ lice i našli se na ‘putu’ vašeg gubljenja kontrole. Pokušajte ovladati ‘spornom’ situacijom i riješiti ju smireno te zapamtite za ubuduće – svaki problem ima rješenje, stoga se fokusirajte na pozitivne ishode učenja iz svake situacije.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Hrvatski inovatori napravili su u samo dvije godine digitalnu aplikaciju Master F&B, kojom su osvojili naklonost korisnika na obje strane, ugostitelje i posjetitelje kafića...

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr, donosimo vam top 10 poslovnih ponuda ovog tjedna. Želimo vam sreću u potrazi!

Komentari

Volonteri iz udruge su ispričali svoja volonterska iskustva u sudjelovanju na aktivnostima udruge u sklopu projekta Ojačaj me da jačam druge koji završava 21.6.2023.

Marketing i prodaja

Prodaja je samo jedan dio dobre poslovne priče.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.