Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sveti Ivan Zelina je – otvoreni grad

Grad Sveti Ivan Zelina je transparentnost dignuo na puno višu razinu od one koja je trenutno zakonski određena i uz uvid u sve gradske financije među prvima u Hrvatskoj omogućuje pristup do financijskih kartica građana putem NIAS sustava. Građanima je tako omogućeno da putem NIAS sustava (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) pristupe svojim karticama i imaju uvid u komunalne, vodne i druge naknade.

Grad Sveti Ivan Zelina već godinama od Instituta za javne financije dobiva najvišu ocjenu za transparentnost gradskog proračuna, a na ovaj način je omogućen još veći nivo transparentnosti i uvid u gradske financije od zakonski propisanog. Ono što je najbitnije, građani putem platforme Otvoreni grad imaju punu funkcionalnost i korisne usluge kojima mogu pristupiti putem računala, tableta i pametnih telefona“ – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Platforma “Otvoreni grad” može se pronaći na web stranicama Grada Svetog Ivana Zeline: www.zelina.hr te direktno na poveznici https://zelina.otvorenigrad.hr. Usluge koje su dostupne građanima su:

  • iProračun – rješenje za prezentaciju podataka iz gradskog proračuna.
  • Otvoreni podaci – Pristup javno dostupnim informacijama – prikaz relevantnih statističkih, brojevnih i raznih drugih pokazatelja sistematiziranih na jednom centralnom mjestu.
  • iTransparentnost – transparentan uvid u poslovanje Grada. Pregled financijskog djelovanja te izdanih i zaprimljenih poslovnih dokumenata.
  • Financijske kartice – KARTICE GRAĐANA – Online pregled komunalnih, vodnih i drugih naknada.

Platformu je izradila tvrtka Libusoft Cicom d.o.o. i ubuduće će se nadograđivati novim uslugama.

Pročitajte još:

Lifestyle

Ne ogovarajte bivšeg poslodavca. Kakva vam je to fotografija na Facebooku? Što od sadržaja 'dijelite'? Koliko vaš CV odgovara istini?

Novosti

U želji da nastavi uspješan dijalog započet na prošlogodišnjem CRS PwC Forumu o poreznoj transparentnosti, PwC Hrvatska i njegovi stručnjaci su na okruglom stolu...

Novosti

Europski parlament prihvatio je izmjenu direktive o objavi financijskih i nefinancijskih podataka, s namjerom da poboljša transparentnost poslovanja velikih kompanija u području socijalne odgovornosti,...

Novosti

Certifikat BFC (Business Friendly Certification) signal je ulagačima da su se lokalne zajednice prilagodile njihovim potrebama, da su ažurne u izdavanju građevinskih dozvola i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.