Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

TEHNOS: Zbog nečije samovolje plaćate skuplju struju! [VIDEO]

Mi smo protiv nezakonitog poskupljenja struje koje je protivno europskim direktivama. Najveći problem leži u činjenici da novac od poskupljenja odlazi u krive džepove. Posljednjih nekoliko godina broj operativaca u HEP-u se smanjio za 10 posto, dok se broj menadžera povećao za čak 50 posto.

Mi smo protiv nezakonitog poskupljenja struje koje je protivno europskim direktivama. Najveći problem leži u činjenici da novac od poskupljenja odlazi u krive džepove. Posljednjih nekoliko godina broj operativaca u HEP-u se smanjio za 10 posto, dok se broj menadžera povećao za čak 50 posto.

TEHNOS je prozvao Upravu HEP-a da djeluje na isti način kao i Vlada RH, odnosno, samovoljno, bez dostatnih argumenata, ignorirajući svako suprotno mišljenje i izbjegavajući javne rasprave.

Predsjednik sindikata Denis Geto naglasio je kako se u javnosti stvorila kriva slika da je TEHNOS protiv poskupljenja električne energije.

”To nije točno. Mi smo protiv nezakonitog poskupljenja struje koje je protivno europskim direktivama s kojima je Hrvatska već odavno trebala uskladiti hrvatske energetske zakone” rekao je Geto, dodavši kako su od peticije protiv nezakonitog poskupljenja privremeno odustali jer bi time išli na ruku onima koji ih žele osporiti. Najveći problem leži u činjenici da novac od poskupljenja odlazi u krive džepove.

[infopunkt 4495 5]

Vodstvo sindikata tvrdi kako od Uprave HEP-a nisu dobili niti jednu informaciju o povećanju investicija u 2012. godini za 1,16 milijardi kuna, o četiri tisuće radnika viška, o dodatnom zapošljavanju 500 radnika, intenzivnom restrukturiranju i velikim projektima izgradnje elektrana. Sve te podatke, kažu, dobivaju isključivo iz medija.

”Od 3,4 milijarde kuna predviđenih za investicije u 2012. godini ne planira se izgradnja nijedne nove elektrane” ističe Geto, naglašavajući problem neulaganja u proizvodni pogon HEP-a. Obzirom da se planira investiranje u stotine malih projekata, koji su manje prioritetni od izgradnje elektrana, u sindikatu sumnjaju kako je veliki broj tih projekata politički nametnut i ekonomski upitan.

Premda HEP ima i stručne ljude i potrebnu mehanizaciju, veliki dio njihovih poslova obavljaju vanjski izvođači, što rezultira proglašavanjem viška radnika u HEP-u. Sindikalni povjerenik TEHNOS-a za Zagreb Krešimir Bevanda upozorava kako vanjski izvođači često loše obave posao, koji domaći radnici potom moraju popravljati.

”Politika neulaganja u proizvodnju godinama se planski provodi, kako bi se lakše rasprodao HEP” uvjeren je Bevanda, koji tvrdi kako su upravo mali projekti izvanredna mogućnost da novac od investicija nestane. Krunski dokaz vidi u činjenici da Vlada uopće nije napravila plan za svoja ulaganja u HEP-u.

[infopunkt 4495 6]

Zanimljivo, posljednjih nekoliko godina broj operativaca se smanjio za 10 posto, dok se broj menadžera povećao za čak 50 posto.

[infopunkt 4495 8]

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

U poljoprivredi su u posljednjih godinu dana najviše poskupili krumpir, žitarice, gnojivo i energenti, pokazuju najsvježiji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni krajem...

Ekonomija

Portal MojPosao je kroz anketu u kojoj je sudjelovalo gotovo 700 ispitanika doznao što o procesu smanjenja broja ministarstava misle građani.

Uncategorized

Tvrtka Motorola Solutions isporučila je hrvatskoj energetskoj tvrtki HEP vlastitu novu generaciju sustava DIMETRA X Core TETRA

Energetika

Od lipnja 2016. godine u voznom parku Zagrebačkog holdinga d.o.o., podružnice Zagrebparking nalaze se dva električna dostavna vozila. Vozila su kupljena vlastitim sredstvima uz...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.