Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Tjedan ICT zanimanja i digitalnih kompetencija

„Tjedan ICT zanimanja i digitalnih kompetencija“ će se obilježiti u razdoblju od 26. do 30. ožujka 2012. Riječ je o inicijativi Europske Unije kojoj se, uz 65 milijuna građana u 35 zemalja, priključila i Hrvatska.

„Tjedan ICT zanimanja i digitalnih kompetencija“ će se obilježiti u razdoblju od 26. do 30. ožujka 2012. Riječ je o inicijativi Europske Unije kojoj se, uz 65 milijuna građana u 35 zemalja, priključila i Hrvatska.

Svrha ovog projekta je podizanje svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unapređenja informatičke pismenosti građana i digitalnih kompetencija radno sposobnog stanovništava, kako bi bili što konkurentniji u današnjem digitalnom društvu.

Tjedan bi svojim aktivnostima i raznim događanjima trebao skrenuti pozornost na rastuću potrebu za radnom snagom koja posjeduje informatičke vještine te naročito za sve većom potrebom za kvalificiranim ICT stručnjacima, bez kojih se ne može graditi buduća inovativna Europa.

Digitalne kompetencije

Glavni je cilj ovog tjedna putem raznih događanja i aktivnosti informirati studente, mlade stručnjake, žene, poduzetnike, poslodavce te kreatore politika o nizu mogućnosti koje informatičke vještine i ICT zanimanja pružaju te ih tako potaknuti da unapređuju svoje digitalne kompetencije te biraju ICT zanimanja kao buduće karijere, koje su dobro plaćene i vrlo tražene na tržištu rada.

U sklopu tjedna održat će se i dva Foruma.Prvi nosi naziv „ICT zanimanja i digitalne kompetencije u ICT sektoru“ u organizaciji HUP-a, koji će se održati u ponedjeljak 26. ožujka 2012. g u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva gdje će predstavnici ICT industrije, kreatori politika i akademska zajednica raspravljati o tome kakva je trenutno situacija u Hrvatskoj po pitanju stručnog ICT kadra, te što napraviti da se ovo usko grlo otkloni i tako omogući brži i kvalitetniji rast cjelokupnog gospodarstva te pretpostavke za jačanje konkurentnosti zemlje.

Žene i IT

U utorak, 27. ožujka održat će se radionica za žene pod nazivom „Žene i IT“. Radionica bi trebala otvoreno prodiskutirati o razlozima zašto se tako mali broj žena odlučuje za ICT zanimanja te donijeti nekoliko prijedloga i zaključaka kako da se taj trend u budućnosti promijeni. U srijedu, 28. ožujka kreće akcija „Stekni svoj prvi certifikat“ namijenjena je darovitim i zainteresiranim učenicima završnih (četvrtih) razreda srednjih škola koji su u svom dosadašnjem informatičkom obrazovanju stekli primjenjiva stručna znanja. Plan je certificirati između 500 do 1000 učenika – besplatno!

Drugi Forum planiran je za četvrtak, 29. ožujka 2012. g na temu „Nove vještine, tehnologije i zanimanja budućnosti“ u sklopu kojeg će biti govora važnosti planiranja obrazovanja i stvaranja kadra koji će biti osposobljen za potrebe tržišta rada u budućnosti.

Tjedan će se zaključiti Hacking natjecanjem, koje je planirano za petak, 30. ožujka 2012.  Natjecateljski timovi će biti sastavljeni od po tri člana, a samo je natjecanje podijeljeno u 10 zanimljivih zadataka. Po završetku natjecanja proglašene pobjednike očekuju nagrade.

Moj Posao

Napisao

Pročitajte još:

DOP

Donacija Centru trebala bi omogućiti daljnji razvoj radionica i terapija koje pomažu u osamostaljivanju i socijalnom, obrazovnom i poslovnom uključivanju osoba s teškoćama u...

Industrija

4. svibnja u Čakovcu ponovno se održavaju Čakovečka IT predavanja i susreti, popularna ČIPS IT konferencija, koja je prošle godine postala prva takve vrste...

Novosti

Comping, jedna od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj i Infosys Finacle, dio EdgeVerve Systems-a, tvrtke u potpunom vlasništvu Infosys-a (NYSE: INFY), objavili su danas...

Novosti

Hrvatska ICT tvrtka Comping osvojila je prestižni status Hybrid IT Partner of the Year 2017 za područje središnje i istočne Europe, Izraela i Rusije...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.