Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Tražite posao? To već možete učiniti pomoću svog pametnog telefona

Portal MojPosao je kreirao svoju mobilnu verziju koja omogućuje pretragu i prijavu na natječaje, ali i objavu oglasa za slobodno radno mjesto, gdje god se korisnik nalazio.

Portal MojPosao je kreirao svoju mobilnu verziju koja omogućuje pretragu i prijavu na natječaje, ali i objavu oglasa za slobodno radno mjesto, gdje god se korisnik nalazio.

Broj korisnika tzv. ‘pametnih telefona’ putem kojih je, osim razgovora i SMS poruka, moguće surfati internetom te pisati i čitati e-mailove, svakodnevno raste. Pretraga poslova pomoću ‘pametnih telefona’ opcija je koja je već dio sadašnjosti, ali ujedno ima tendenciju daljnjeg porasta upotrebe i popularnosti.

Stoga je portal MojPosao kreirao svoju mobilnu verziju koja omogućuje pretragu i prijavu na natječaje, ali i objavu oglasa za slobodno radno mjesto, gdje god se korisnik nalazio. Bitno je za naglasiti da je ovo prva mobilna verzija hrvatskog portala za oglašavanje slobodnih radnih mjesta čime će se poslodavci zasigurno još brže i lakše dolaziti do poželjnih kandidata.

O korištenju pametnih telefona pri traženju posla dovoljno govori i podatak iz ankete portala MojPosao, provedene među 160 ispitanika, prema kojem je gotovo trećina ispitanika (30%) ustvrdila da traže posao putem mobitela. Njih 19% to čini često, a 11% rijetko. Ističu da je to praktičan način potrage za poslom, jer nisu vezani za računalo i oglase mogu pregledavati i na njih se prijaviti bilo gdje. “Sjedim u kafiću, pijuckam kavicu i pregledavam oglase za posao. Ne moram biti kući za računalom, a mobitel, za razliku od, recimo, laptopa, stane u džep”, komentar je jednog ispitanika.

Dio ih za poslom putem mobitela traga pregledavajući specijalizirane stranice s oglasima za slobodna radna mjesta, a dio ih samo u Google upiše ‘posao’ i pretražuje rezultate. Osim same potrage za poslom, dio ispitanika istaknuo je kako se odmah putem mobitela informira o poslodavcu koji je postavio oglas za posao, bilo preko njegove web stranice, bilo na forumima.

Da ne traga za poslom putem ‘pametnog telefona’ tvrdi 70% ispitanika. Velika većina ih nema ‘pametni telefon‘, a manji broj onih koji ga imaju smatra da potraga za poslom zahtjeva koncentriranost i vrijeme, te misle da posao nije uputno tražiti putem ‘pametnog telefona’. Oni tvrde i da možda pregledaju oglase preko svog pametnog telefona, ali se na njih prijavljuju i dodatne informacije traže putem računala. Dio ih kao razlog što ne traže posao putem mobitela ističe i još uvijek preskup pristup internetu preko mobitela.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.