Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Trgovci će morati isticati dvije cijene kod posebnih oblika prodaje

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog zakona o zaštiti potrošača kojim se uređuju posebni oblici prodaje, odnosno prodaje proizvoda i usluga po cijenama nižim od onih u redovnoj prodaji.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog zakona o zaštiti potrošača kojim se uređuju posebni oblici prodaje, odnosno prodaje proizvoda i usluga po cijenama nižim od onih u redovnoj prodaji.

Predviđa se obveza isticanja dviju cijena – redovne i snižene, a odnosila bi se na sezonska sniženja, rasprodaju, akcijsku prodaju, prodaju proizvoda s greškom, onima kojima istječe rok uporabe kao i za ostale ponude trgovaca u okviru kojih potrošači mogu kupovati proizvode po nižim cijenama.

Propisuje se i obveza trgovcu koji pruža javnu uslugu da na računu istakne iznos neplaćenih dospjelih novčanih potraživanja za prethodna razdoblja, a novina je i odredba kojom se, u pogledu javnih usluga, ne dozvoljava pokretanje postupka prisilne naplate osporenih neplaćenih dospjelih novčanih potraživanja do okončanja sudskog ili izvansudskog postupka.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao je kako će prema Vladinu prijedlogu akcije u dućanima moći trajati najduže 30 dana. Trenutno su, prema njegovim riječima, akcije praktički konstantne, što zavarava kupce i narušava tržišno natjecanje.

Premijer Zoran Milanović dodao je kako se nada da će se predloženim izmjenama poboljšati zaštita potrošača te približiti visokim standardima, a za primjer je naveo SAD.

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.