Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Tri vrste lopovluka u Hrvatskoj [VIDEO]

Laburist Branko Vukšić ustvrdio je danas da se glasovanje o izvješću o radu državnih odvjetništava odgađa zbog “kalkuliranja premijera Zorana Milanovića, koji ne zna što bi s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem”.

Laburist Branko Vukšić ustvrdio je danas da se glasovanje o izvješću o radu državnih odvjetništava odgađa zbog "kalkuliranja premijera Zorana Milanovića, koji ne zna što bi s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem".

Vukšić je na konferenciji za novinare u Saboru protumačio da bi prihvaćanje Bajićeva izvješća značilo da nema razloga da mu se ne da još jedan mandat.

Negativno mišljenje bi, pak, pojačalo pritiske u iduća tri ili četiri mjeseca da se Bajića ostavi na čelu DORH-a, uvjeren je Vukšić.

Veliki su pritisci iznutra i izvana, budući da se u aferi Wikileaks pokazalo da je Bajić izvješće na pladnju nosio onima izvan Hrvatske koji nisu njegovi šefovi i ne bi se trebali miješati u unutarnje stvari Republike Hrvatske”, rekao je Vukšić.

[infopunkt 7778 2]

Tumači da su u Hrvatskoj “tri vrste lopovluka”: politički, privatizacijsko-tajkunski i lopovluk u koji su umreženi političari, tajkuni i podzemlje.

“Zapanjujući su i medijski moguli, koji su izvan ova tri kleptomanska kruga, no bdiju nad protagonistima i često reketare”, tvrdi Vukšić.

[infopunkt 7778 5]

Bajiću je još jednom spočitnuo neprocesuiranje kriminala u HAC-u i HŽ-u, u kojem je, tvrdi, HŽ Cargo kao otpad otpisao vagone koje je potom kupio Cios, da bi ih popravio i ponovno prodao HŽ-u.

Tvrdi i da DORH svoj posao nije napravio ni u Jadrankamenu, Elektroprometu, Ferimportu i Diokiu, u kojem su se, kaže Vukšić, “lopovi toliko isprepleli da se čini kao neka bajka i seže do ove vlasti”.

Kazao je kako su laburisti očekivali da će nakon skidanja s dnevnog reda glasovanja o Bajićevu izvješću “zaiskriti na političkoj sceni”, ali da se ništa nije dogodilo.

“Svi šute, svima odgovara da se ne glasa o izvješću DORH-a, koje, zbog toga što se kombiniralo, kasni godinu dana”, ustvrdio je Vukšić.

[infopunkt 7778 6]

[infopunkt 7778 7]

Uvjeren je da šutnja vladajućih dokazuje da Milanović ne zna što bi s Bajićem.

“Milanović i Bajić kalkuliraju. Bajić želi ostati na čelu DORH-a do 2020., a Milanović na čelu Vlade barem do kraja ovog mandata. I jedan i drugi žele fotelju koju nisu zaslužili”, kazao je Vukšić.

Šutnju najveće oporbene stranke, HDZ-a tumači kao dokaz da “HDZ ima razloga podupirati Bajića, jer je ipak bio blagonaklon prema njima”.

[infopunkt 7778 3]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.