Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Tri vrste lopovluka u Hrvatskoj [VIDEO]

Laburist Branko Vukšić ustvrdio je danas da se glasovanje o izvješću o radu državnih odvjetništava odgađa zbog “kalkuliranja premijera Zorana Milanovića, koji ne zna što bi s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem”.

Laburist Branko Vukšić ustvrdio je danas da se glasovanje o izvješću o radu državnih odvjetništava odgađa zbog "kalkuliranja premijera Zorana Milanovića, koji ne zna što bi s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem".

Vukšić je na konferenciji za novinare u Saboru protumačio da bi prihvaćanje Bajićeva izvješća značilo da nema razloga da mu se ne da još jedan mandat.

Negativno mišljenje bi, pak, pojačalo pritiske u iduća tri ili četiri mjeseca da se Bajića ostavi na čelu DORH-a, uvjeren je Vukšić.

Veliki su pritisci iznutra i izvana, budući da se u aferi Wikileaks pokazalo da je Bajić izvješće na pladnju nosio onima izvan Hrvatske koji nisu njegovi šefovi i ne bi se trebali miješati u unutarnje stvari Republike Hrvatske”, rekao je Vukšić.

[infopunkt 7778 2]

Tumači da su u Hrvatskoj “tri vrste lopovluka”: politički, privatizacijsko-tajkunski i lopovluk u koji su umreženi političari, tajkuni i podzemlje.

“Zapanjujući su i medijski moguli, koji su izvan ova tri kleptomanska kruga, no bdiju nad protagonistima i često reketare”, tvrdi Vukšić.

[infopunkt 7778 5]

Bajiću je još jednom spočitnuo neprocesuiranje kriminala u HAC-u i HŽ-u, u kojem je, tvrdi, HŽ Cargo kao otpad otpisao vagone koje je potom kupio Cios, da bi ih popravio i ponovno prodao HŽ-u.

Tvrdi i da DORH svoj posao nije napravio ni u Jadrankamenu, Elektroprometu, Ferimportu i Diokiu, u kojem su se, kaže Vukšić, “lopovi toliko isprepleli da se čini kao neka bajka i seže do ove vlasti”.

Kazao je kako su laburisti očekivali da će nakon skidanja s dnevnog reda glasovanja o Bajićevu izvješću “zaiskriti na političkoj sceni”, ali da se ništa nije dogodilo.

“Svi šute, svima odgovara da se ne glasa o izvješću DORH-a, koje, zbog toga što se kombiniralo, kasni godinu dana”, ustvrdio je Vukšić.

[infopunkt 7778 6]

[infopunkt 7778 7]

Uvjeren je da šutnja vladajućih dokazuje da Milanović ne zna što bi s Bajićem.

“Milanović i Bajić kalkuliraju. Bajić želi ostati na čelu DORH-a do 2020., a Milanović na čelu Vlade barem do kraja ovog mandata. I jedan i drugi žele fotelju koju nisu zaslužili”, kazao je Vukšić.

Šutnju najveće oporbene stranke, HDZ-a tumači kao dokaz da “HDZ ima razloga podupirati Bajića, jer je ipak bio blagonaklon prema njima”.

[infopunkt 7778 3]

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.