Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Troje mladih uspješno pokrenulo oglasnik za kreativce

Troje mladih nedostatak novca za pokretanje poslovanja odlučili su zaraditi sami. Njihov oglasnik trenutačno ima nekoliko tisuća kreativaca i više od 7000 njihovih radova

Troje mladih nedostatak novca za pokretanje poslovanja odlučili su zaraditi sami. Njihov oglasnik trenutačno ima nekoliko tisuća kreativaca i više od 7000 njihovih radova

Krizna vremena oduvijek su bila i kreativna. Kad posla i novca nema, moraš sam smisliti način kako do njih. U Hrvatskoj sve češće čitamo o primjerima mladih koji su svoje ideje realizirali i otvorili sebi nova vrata i mogućnosti.

Takav je primjer i pokretača prvog oglasnika za kreativce u Hrvatskoj. Troje mladih prijatelja odlučilo se na odvažan korak i pokrenuli su svoju on-line stranicu za prodaju i promociju rukotvorina, WooHoo.hr. Početkom prošle godine, razmišljajući kako će pomoći Andrei Kučiš, današnjoj vlasnici WooHooa, u prodaji njezinih rukotvorina, prijatelji Nebojša Grbačić i Boris Kovačev odlučili su pokrenuti internetsku stranicu koja bi okupljala i promovirala rad rukotvoraca iz Hrvatske, ali i regije.

Danas WooHoo.hr ima nekoliko tisuća kreativaca i više od 7000 njihovih radova. Osim sebi, ti mladi ljudi otvorili su mogućnost zarade i za sve one koji vole rukotvoriti.

Svojim korisnicima nude tri modela oglašavanja. Woohoo.hr se financira isključivo od kupljenih modela oglašavanja, a osnovni je model besplatan i dostupan svima koji žele promovirati svoje rukotvorine. Model „Mate“ je besplatan, model „Mišo“ naplaćuju 49 kuna, a model „Kovač“ 99 kuna mjesečno.

Potraga za investitorima

Svaki model dolazi s određenim setom opcija koje su na raspolaganju korisnicima, od prikazivanja artikala na naslovnici, promocije putem njihovih ostalih kanala, Facebooka, Twittera ili Instagram, do stvaranja vlastitih profila kreativaca, putem kojih objavljuju slike svojih radova.

Nakon uzleta, trojac je pokrenuo i agenciju WooHoo internetske usluge, kroz koje rade community menadžment, web konzalting i marketing za razne tvrtke. Andrea, zbog koje je sve i nastalo, stalno je zaposlena na projektu.

Rade i na razvoju i ispituju nove mogućnosti. „Na razvoju se radi svakodnevno, upravo puštamo nove redizajnirane opcije na portalu, a svakako planiramo i širenje na regiju. No za taj pothvat još se uvijek ne možemo odvažiti sami, već smo u potrazi za potencijalnim partnerima i investitorima. Pripremamo i neke nove web projekte“, kaže Nebojša.

Business.hr


Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kod vođenja prodajnih razgovora dobro obučen prodavač ne prelazi odmah na stvar tj. ne počinje prodavati odmah jer zna da je za uspješnu prodaju...

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.