Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Troje mladih uspješno pokrenulo oglasnik za kreativce

Troje mladih nedostatak novca za pokretanje poslovanja odlučili su zaraditi sami. Njihov oglasnik trenutačno ima nekoliko tisuća kreativaca i više od 7000 njihovih radova

Troje mladih nedostatak novca za pokretanje poslovanja odlučili su zaraditi sami. Njihov oglasnik trenutačno ima nekoliko tisuća kreativaca i više od 7000 njihovih radova

Krizna vremena oduvijek su bila i kreativna. Kad posla i novca nema, moraš sam smisliti način kako do njih. U Hrvatskoj sve češće čitamo o primjerima mladih koji su svoje ideje realizirali i otvorili sebi nova vrata i mogućnosti.

Takav je primjer i pokretača prvog oglasnika za kreativce u Hrvatskoj. Troje mladih prijatelja odlučilo se na odvažan korak i pokrenuli su svoju on-line stranicu za prodaju i promociju rukotvorina, WooHoo.hr. Početkom prošle godine, razmišljajući kako će pomoći Andrei Kučiš, današnjoj vlasnici WooHooa, u prodaji njezinih rukotvorina, prijatelji Nebojša Grbačić i Boris Kovačev odlučili su pokrenuti internetsku stranicu koja bi okupljala i promovirala rad rukotvoraca iz Hrvatske, ali i regije.

Danas WooHoo.hr ima nekoliko tisuća kreativaca i više od 7000 njihovih radova. Osim sebi, ti mladi ljudi otvorili su mogućnost zarade i za sve one koji vole rukotvoriti.

Svojim korisnicima nude tri modela oglašavanja. Woohoo.hr se financira isključivo od kupljenih modela oglašavanja, a osnovni je model besplatan i dostupan svima koji žele promovirati svoje rukotvorine. Model „Mate“ je besplatan, model „Mišo“ naplaćuju 49 kuna, a model „Kovač“ 99 kuna mjesečno.

Potraga za investitorima

Svaki model dolazi s određenim setom opcija koje su na raspolaganju korisnicima, od prikazivanja artikala na naslovnici, promocije putem njihovih ostalih kanala, Facebooka, Twittera ili Instagram, do stvaranja vlastitih profila kreativaca, putem kojih objavljuju slike svojih radova.

Nakon uzleta, trojac je pokrenuo i agenciju WooHoo internetske usluge, kroz koje rade community menadžment, web konzalting i marketing za razne tvrtke. Andrea, zbog koje je sve i nastalo, stalno je zaposlena na projektu.

Rade i na razvoju i ispituju nove mogućnosti. „Na razvoju se radi svakodnevno, upravo puštamo nove redizajnirane opcije na portalu, a svakako planiramo i širenje na regiju. No za taj pothvat još se uvijek ne možemo odvažiti sami, već smo u potrazi za potencijalnim partnerima i investitorima. Pripremamo i neke nove web projekte“, kaže Nebojša.

Business.hr

Napisao

Pročitajte još:

Izdvojeno

Uspješni poduzetnici su strastveni, inovativni, zahtjevni i brižni. Pročitajte u čemu se krije tajna njihovih uspjeha.

Izdvojeno

Prošla je godina za mnoge poduzetnice i poduzetnike bila poprilično izazovna. Suočili smo se s poreznim i inim izmjenama koje su mnogim poduzetnicama otežale...

Ljudski resursi

Kako motivirati zaposlene? Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća.

Novosti

Jedna od najvećih prednosti vlastitog posla je mogućnost postavljanja vlastitih standarda. Ako vam je bitno kako vas plaćaju, postavite ih što je prije moguće....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.