U čemu su bolji muškarci,a u čemu žene?

U čemu su bolji muškarci,a u čemu žene?

Rijetki razumiju bitne razlike između žena i muškaraca, a da ne govorimo o nijansama kao što su govor i razmišljanje. Naime, prijenos informacija u mozgu muškaraca i žena odvija se potpuno različitim putovima što objašnjava zašto su muškarci i žene uspješniji u različitim zadaćama.

Tim sa sveučilišta Pennsylvania snimao je mozgove gotovo tisuću muškaraca, žena, dječaka i djevojčica i otkrio zapanjujuće razlike.

Mreža kretanja impulsa po mozgu pokazuje da se impulsi kod muškaraca kreću unutar jedne polutke mozga naprijed-natrag, a komunikacije s drugom polutkom su rijetke, dok je kod žena komunikacija dviju polutki intenzivna.

Te razlike mogle bi objasniti zašto su muškarci u često bolji u učenju i obavljanju pojedinačnih zadaća poput vožnje bicikla ili navigacije, dok su žene bolje u istodobnom obavljanju više zadataka.

Žene su postigle bolje rezultate u pažnji, pamćenju riječi i lica te socijalnoj inteligenciji, dok su muškarci bili bolji u analizi prostora i senzomotornoj brzini.

Istraživač dr. Ruben Gur kaže kako je nevjerojatno kako su komplementarni mozgovi žena i muškaraca. On vjeruje da će rezultati istraživanja pomoći i boljem razumijevanju korijena neuroloških poremećaja koji su često povezani sa spolom.

Podijeli

Odgovori

Top