Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Učenici iz EU fondova povukli milijune eura

Hrvati imaju 200 milijuna eura ušteđevine u švicarskim bankama

Vjerovali ili ne i to se može i to u Hrvatskoj – učenici iz EU fondova povukli milijune eura! Ono što mnogo starijima i školovanijima nije pošlo za rukom, njima je uspjelo – školarci iz Slavonskog Broda izvukli su četiri milijuna eura iz EU fondova. Poljoprivredna i veterinarska škola Matija Antun Reljković donedavno je bila skromna škola bez osobitih rezultata. Onda su učenici i nastavnici odlučili nešto poduzeti, umjesto da sjede skrštenih ruku, počeli su učiti pisati projekte za EU fondove. Danas škola ima opremu kakvu nastavnici u većini naših škola mogu samo sanjati.

“Htjeli smo biti škola koju žele i učenici i studenti, koja treba lokalnom gospodarstvu, koja treba državi i jednostavno smo morali – išli na edukaciju kako se pišu projekti, kako se sredstva povlače”, priča ravnatelj škole Vlado Prskalo za dnevnik.hr.

Od nepoželjne škole postala je najpoželjnija u regiji, od 222 slobodna mjesta za upis kandidiralo se čak 1256 učenika. Naravno, mjesto pod krovom škole dobili su samo najbolji jer umjesto krede i ploče u školi su najsuvremeniji mikroskopi, a umjesto učionica laboratoriji. U školi uče, proizvode, čak i kloniraju biljke. Uz školu je nastao i istraživački centar.

Školarci među prvima u Hrvatskoj proizvode sadnice paulovnije i stevije. Sve što proizvedu, prodaju. A sve što nauče primijenit će na svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Napisao

Pročitajte još:

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

EU fondovi

Radi se o mjeri velikog i društvenog i gospodarskog značaja, a inicijativu su pokrenuli HGK, Hrvatska udruga za dizala i Koordinacijski odbor društava i...

Edukacija

Aspirin program Voditelja projekata EU fondova za cilj ima educirati polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih kroz programe Europske unije uz pomoć nekih...

Komentari

O tome što nas čeka u narednom financijskom razdoblju i što će se sve moći financirati iz EU fondova saznali smo od našeg sugovornika...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.