Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Udruga maslinara testirala je ulja iz domaćih trgovina

Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje, dragocjeno ulje za užitak, osvojilo je prestižnu nagradu Povenjak 2017. kao najbolje ulje koje se prodaje u hrvatskim trgovinama.

Nagradu desetu godinu za redom dodjeljuje Udruga maslinara Paićuša iz Piska, a ove je godine Zvijezdino ekstra djevičansko maslinovo ulje ocijenjeno kao najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje među uzorcima uzetima iz trgovina u 2016. godini.

Maslinova ulja ocjenjivalo je 13 članova žirija koji su prepoznali visoku kakvoću Zvijezda ekstra djevičanskog maslinova ulja i u okusu u kojem se mogu osjetiti blaga do umjerena gorčina i pikantnost te mirisi koji podsjećaju na različito voće, povrće i zelenilo.

“Iza svake boce maslinova ulja koju Zvijezdini potrošači mogu pronaći na policama trgovina nebrojeni su sati rada, truda i stroge kontrole kakvoće kako bi ekstra djevičansko ulje koje Zvijezda proizvodi zadovoljilo nepca i najzahtjevnijih kušača.  Posebno smo ponosni što je i struka prepoznala kako je Zvijezdino ekstra djevičansko maslinovo ulje proizvod vrhunske kvalitete, proizveden od prirodnih, strogo selektiranih sastojaka”, izjavila je Zorica Jurišić, stručnjakinja za maslinova ulja iz Zvijezde.

Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiva se izravno iz ploda masline, pri čemu se svježi plodovi podvrgavaju isključivo mehaničkim postupcima kako bi svi sastojci ostali sastavom izvorni. Pomno odabrani zdravi plodovi masline najprije se drobe gnječenjem, a zatim se tiještenjem cijedi čisto maslinovo ulje kako bi se sačuvala sva njegova punoća.

Zbog svoje prirodne jačine,  dobro se slaže s jelima snažnijeg karaktera primjerice s mesnim jelima, gorkim povrćem poput radiča i jelima s češnjakom te se koriste u pripremi marinada. Također, odlično će pristajati morskim jelima poput tek pečene morske ribe ili neodoljive dalmatinske buzare.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.