Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Uzmite račun i osvojite nagradu od Porezne uprave

Kampanja će trajati tijekom cijele godine, a glavni joj je cilj upozoriti građane da je uzimanja računa pri svakom plaćanju jedino jamstvo da će njihov “pošteno zarađeni novac završiti u proračunu”

Kampanja će trajati tijekom cijele godine, a glavni joj je cilj upozoriti građane da je uzimanja računa pri svakom plaćanju jedino jamstvo da će njihov "pošteno zarađeni novac završiti u proračunu"

Porezna uprava u subotu, 9. veljače, kreće s nacionalnom televizijskom i radijskom kampanjom te nagradnom igrom pod sloganom “Bez računa se ne računa” kako bi osvijestila građane o važnosti uzimanja računa pri svakom plaćanju, najavili su danas iz Ministarstva financija.

Kampanja će trajati tijekom cijele godine, a glavni joj je cilj upozoriti građane da je uzimanja računa pri svakom plaćanju jedino jamstvo da će njihov “pošteno zarađeni novac završiti u proračunu”.

Nacionalna televizijska i radijska kampanja započet će 9. veljače, kada Hrvatska radiotelevizija počinje s emitiranjem informativno-edukativnog spota Porezne uprave, i to bez naknade, ističu iz Ministarstva.

Istoga dana počinje nagradna igra “Bez računa se ne računa”, u kojoj će za tri nagrade u četiri kola konkurirati svi koji prikupe 20 fiskalnih računa izdanih od 1. veljače ove godine. Priređivač nagradne igre je Hrvatska lutrija, pod pokroviteljstvom Porezne uprave.

Iz Ministarstva financija pritom navode da štete po državni proračun nastale zbog neizdavanja računa ili ponovnog ispisivanja već izdanih računa dosežu iznos od čak milijardu kuna, te ističu da siva ekonomija u neravnopravan položaj dovodi “one koji rade pošteno u odnosu na one koji umjesto u državni proračun, novac stavljaju u svoj džep”.

Prema danas objavljenim podacima, od 8. siječnja, kada je Porezna uprava započela s nadzorom primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, do 3. veljače inspektori Porezne uprave obavili su nadzor u 9.508 od ukupno oko 12.000 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.

Tijekom nadzora utvrđeno je 459 nepravilnosti, pri čemu su 433 obveznika otklonila nepravilnosti, a pet poslovnih prostora je zapečaćeno – po jedan u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku te dva u Vukovaru.

Neki su se poduzetnici “dobro pripremili” za fiksalizaciju, navode iz Porezne uprave, što pokazuju primjeri onih koji su nabavili softvere koji izdaju samo po samo jedan račun dnevno.

Iz Porezne uprave najavljuju i drugu fazu fiskalizacije, koja započinje 1. travnja, u kojoj se obveza fiskalizacije, osim za djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, propisuje i za trgovinu na veliko i na malo te za djelatnosti slobodnih zanimanja. Pritom ističu da će se 20 do 30 posto inspektora Porezne uprave nadzorom fiskalizacije baviti tijekom cijele godine.

Kampanjom “Bez računa se ne računa” iz Ministarstva financija pozivaju građane da uzimaju račune te prijave nepravilnosti ili neizdavanje računa slanjem SMS poruke na broj 61547, na www.provjeri-račun.hr ili putem besplatnog telefona 0800 1001.

Iz Ministarstva financija navode i da je kreativni koncept, TV i radio spotove za tu kampanju radila agencija Nukleus, a cijena TV spota iznosi 70.000 kuna s PDV-om. Informativno-edukativni spot koji će se prikazivati na HTV-u plaća Porezna uprava, a spot vezan za nagradnu igru, kao i nagradni fond od 180.000 kuna, financira Hrvatska lutrija.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Jedan od koraka prilikom pokretanja biznisa je otvaranje transakcijskog računa, odnosno odabir poslovne banke.

EU fondovi

EU treba proračun prilagođen ciljevima i u kojem se svaki euro troši u korist građana.

Komentari

Prekratki opisi na računima mogu rezultirati nezadovoljavanjem odredbi Zakona o PDV-u vezano za 
sadržaj računa.

Poduzeća

Danas je u Zagrebu Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. uručila nagrade za dobitnike nagradne igre ‘Hypo VISA kartica pametna je stvar, vrijedne nagrade dobivaš na dar’....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.