Verlag Dashöfer: Sve o poreznim izmjenama

Verlag Dashöfer profesionalna je izdavačka kuća za poreznu, računovodstvenu i pravnu literaturu. Kako tvrtka nastoji pratiti trendove u navedenim područjima, pozivaju sve zainteresirane na konferenciju o poreznim izmjenama.

Konferencija će se održati 6. prosinca, a tim stručnjaka iz prakse pripremio je “koktel” svih novina koje će stupiti na snagu s 1.1.2017. Osnovna namjera konferencije je prezentirati sistematizirani sažetak praktičnih informacija koje su nužne kako bi ste s lakoćom krenuli u novu računovodstvenu godinu.

Sa završetkom još jedne poslovne godine, kod knjigovođa, računovođa te šefova financija i računovodstva stvara se jedna prilično velika doza stresa. Razmišlja se o godišnjim obračunima poreza i prireza na dohodak, inventurama, usklađenjima i ispravcima PDV-a te pripremama za izradu završnog računa i još o mnogo čemu drugom. Međutim, 1.1. započinje nova poslovna 2017. godina. Dođite na ovu jedinstvenu konferenciju i dočekajte novu 2017. godinu spremni.

Ciljna skupina

Edukacija je namijenjena šefovima računovodstva i financija, svim razinama računovodstava koji rade na poslovima godišnjih obračuna poreza i prireza na dohodak, inventurama, usklađenjima i ispravcima PDV-a te pripremama za izradu završnog računa i još o mnogo čemu drugom, također svima koji rade na poslovima računovodstva i financija te plana i analize, kao i svima koji rade na operativnim poslovima, a željeli bi znati više o izmjenama računovodstvenog zakona koji stupa na snagu 1.1.2017.

Raspored konferencije

08:45- 09:00Prijem i registracija polaznika
09:00-09:50Antonio Pretenjača bacc. Porezne struke, knjigovođa

Porezni nadzor u 2017. godini i aktualne nagodbe s Poreznom upravom

09:50-10:40mr.sc. Silvija Pretnar Abičić, ovlašteni revizor i interni revizorr

Pregled promjena u ZOR-u, strukturi i sadržaju GFI-a

10:40-11:40Ivan Marković dipl.oec. i ovl.rev.

Međunarodni standard financijskog izvještavanja 16

-promjene u odnosu na Međunarodni standard financ. izvještavanja 17

11:40-12:10Pauza za kavu i zakuska
12:10-13:10Ksenija Kramar dipl.oec., ovlašteni revizor i porezni savjetnik

Promjene u oporezivanju od 1.1.2017.

Poreznom reformom značajno se mijenjanju porezni propisi kojih primjena započinje sa 01.01.2017., a samo manjim dijelom od 01.01.2018. godine.

Pred poreznim obveznicima veliki posao upoznavanja s promjenama koje donosi porezna reforma, a prije primjene izmijenjenih odredbi Zakona o PDV-u, Zakona o porezu na dobit, Zakona o fiskalizaciji i Zakona o doprinosima, te primjene potpuno novih Zakona o porezu na dohodak, Zakona o porezu na promet nekretnina, Općeg poreznog zakona, Zakona o lokalnim porezima, Zakona o administrativnoj suradnji u području poreza i Zakona o upravnim pristojbama.

13:10-14:00Mira Ognjan mag.oec.

Nove stope poreza na dohodak i novi porezni razredi

Novi porezni razredi

Novine u obračunu drugog dohotka

Staž osiguranja temeljem drugog dohotka

Nove stope PDV-a

Nove mogućnosti u priznavanju pretporeza

VD-banner

Podijeli

Odgovori

Top