Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Osobne financije

Wall Street između rekordno visokog indeksa povjerenja i pandemije

Na Wall Streetu su u utorak vodeći indeksi blago pali, velikim dijelom i zbog prijetnje novom pandemijom na sjevernoameričkom kontinentu. Na ulagače su ipak pozitivno djelovali podaci koji ukazuju da je najgora faza recesije u američkom gospodarstvu možda prošla, prenosi Hina.

Na Wall Streetu su u utorak vodeći indeksi blago pali, velikim dijelom i zbog prijetnje novom pandemijom na sjevernoameričkom kontinentu. Na ulagače su ipak pozitivno djelovali podaci koji ukazuju da je najgora faza recesije u američkom gospodarstvu možda prošla, prenosi Hina.

Indeksi u laganom padu

Sva tri najvažnija indeksa zabilježila su lagani pad. Tako je indeks Dow Jones pao na 8.016 bodova, indeks S&P 500 na 855 bodova, a indeks Nasdaq na 1.673 boda.

Iako su na kraju prošloga kvartala postigli vrlo dobre poslovne rezultate, Bank of America i Citygroup možda će morati po novac kod Unclea Sama ili na tržište, što je obeshrabrilo ulagače i dalo za pravo onima koji su govorili da su rezultati prvoga kvartala bili pretjerano ušminkani. Pritisnute tom viješću, dionice Bank of America pale su za osam, a Citygroupa za šest posto.

Pandemija oborila cijene

Loše su na tržište djelovale i vijesti o širenju svinjske gripe u svijetu. Pandemija već uzima danak u međunarodnoj trgovini i turizmu. U Mexico Cityju zabrana javnih okupljanja koja se odnosi i na restorane i caffee barove dnevno košta ugostitelje 30 milijuna dolara. Mjera je uvedena radi suzbijanja pandemije i trajat će do daljnjega.

No nakon pada za više od jedan posto vodeći indeksi na Wall Streetu oporavili su se do kraja jučerašnjeg trgovanja zahvaljujući podacima koji pokazuju da popuštaju pritisci recesije na američko gospodarstvo. Optimizam se izgleda ponovo vraća na Wall Street.

Rekordni indeks povjerenja

Indeks povjerenja potrošača u travnju skočio je 12 bodova, što je njegov najveći mjesečni skok u posljednje tri godine. Pritom je dosegnuo 39,2 boda, najvišu razinu od studenoga prošle godine. Ti minirekordi očito su ohrabrili većinu ulagača, koji su zbog loše gospodarske situacije u zemlji bili skeptični prema ulaganjima i potrošnji.

Tržište nekretnina stabilizira se, pokazao je jučer objavljen izvještaj o cijenama kuća u SAD-u. Prvi znaci oporavka zabilježeni su u veljači. Amerikancima se nazire svjetlo na kraju tunela…


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.