Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Za 54 razvojno-turistička projekta 3,67 milijuna kuna

Riječ je o dovršenim ovogodišnjim natječajima za potporu projektima kojima su odobrena sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova pod nazivom “EU izvrsnost” te za program “Zajedno za konkurentnost” ili poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma.

Riječ je o dovršenim ovogodišnjim natječajima za potporu projektima kojima su odobrena sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova pod nazivom "EU izvrsnost" te za program "Zajedno za konkurentnost" ili poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma.

Ministarstvo turizma je slijedom dva dovršena natječaja iz programa za povećanje konkurentnosti turističkog sektora u ovoj godini odabralo 54 razvojno-turistička projekta kojima dodjeljuje ukupno 3,67 milijuna kuna bespovratnih sredstava, doznaje se iz tog Ministarstva.

Riječ je o dovršenim ovogodišnjim natječajima za potporu projektima kojima su odobrena sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova pod nazivom “EU izvrsnost” te za program “Zajedno za konkurentnost” ili poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma.

Napominjući da su to prva dva završena natječaja za dva programa od ukupno osam za dodjelu bespovratnih potpora koje će provesti u ovoj godini, iz Ministarstva podsjećaju da su za svih osam programa predvidjeli ukupno 32 milijuna kuna.

Od ukupno odabrana 54 projekta u spomenuta dva natječaja 18 ih je dobilo potpore u sklopu programa “EU izvrsnost’, a 36 iz programa poticanja djelovanja strukovnih udruga i neprofitnih organizacija “Zajedno za konkurentnost”.

Među odabranim projektima kojima su već odobrena sredstava iz EU i drugih fondova Ministarstvo turizma potpore je dodijelilo županijama, gradovima, javnim ustanovama i turističkim zajednicama, a najviše ili po 58 tisuća kuna dobili su projekti “Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke” u Ogulinu, “Wine Tour” u Osječko-baranjskoj županiji te “Adristorical Lands” u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Potpore u toj grupi, od 20.000 do 42.750 kuna, dobili su još projekti revitalizacije Tvrđave Sv. Mihovil u Šibeniku, Staza lipicanaca i kune u Lipiku, “Una-Spring of Life” u Zadarskoj županiji, Eko muzej Mura u Sv. Martinu na Muri, “Revitas-revitalizacija istarskog zaleđa i turizma”, “Srijem vizitor centar” u Iloku, dva projekta u Vrlici te drugi.

Među strukovnim udrugama i neprofitnim organizacijama najveći iznos od ukupno 550 tisuća kuna dobila je Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) za četiri, pretežito edukativna projekta, a slijedi Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) koja je za tri projekta dobila 450 tisuća kuna.

Kamping udruženju Hrvatske (KUH) za dva programa odobreno je 375 tisuća kuna, a isti iznos ide i Nacionalnoj udruzi obiteljskih i malih hotela za tri projekta. Potpore iznad i 100 tisuća kuna dobili su još projekti Hrvatskog sommelier kluba, Hrvatskog kuharskog saveza (po 150 tisuća) te Klub članova Selo, Hrvatski ferijalni i hostelski savez (HFHS) i Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) (po 100 tisuća).

Potpore su još dobili i Savez gorskih vodiča Hrvatske, Učilište Faros, Hrvatska udruga kampova, Udruga restoratera, Udruženje obrtnika Zadar, Eko centar Caput Insulae-Beli na Crseu, Turistički klaster Slavonska košarica i drugi.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.