Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Za četvrtak najavljen štrajk u Zračnoj luci Zagreb

Četiri sindikata koja djeluju u Zračnoj luci Zagreb (ZLZ) najavili su Upravi da u četvrtak, 21. studenoga započinju sa štrajkom, priopćeno je danas iz ZLZ-a čija Uprava smatra da je štrajk neopravdan.

Četiri sindikata koja djeluju u Zračnoj luci Zagreb (ZLZ) najavili su Upravi da u četvrtak, 21. studenoga započinju sa štrajkom, priopćeno je danas iz ZLZ-a čija Uprava smatra da je štrajk neopravdan.

Uprava ZLZ-a je danas zaprimila službenu najavu štrajka, potpisanu od predsjednika četiri sindikata koji djeluju na zračnoj luci, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću ZLZ-a.

Prema priopćenju, štrajk bi se održao u tri faze, a prva je najavljena za četvrtak, 21. studenoga u 10 sati i trajala do 22. studenoga u 24 sata.

Iz Ureda za odnose s javnošću ZLZ-a navode kako je, nakon trećeg sastanka mirenja Uprave ZLZ-a i predstavnika Koordinacije sindikata ZLZ-a, održanom u petak, 15. studenoga, unatoč donesenim zaključcima po pojedinim točkama, “postupak mirenja prekinut na jednostrani zahtjev predstavnika Koordinacije sindikata ZLZ-a”.

U priopćenju se prenosi kako se kao razlozi štrajka ističu “navodna neprovođenja odredbi Zakona o radu i Kolektivnog ugovora, nezadovoljavajući postupci nadležnog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, navodna namjera ne pridržavanja zakona i ugovora od strane davatelja koncesije, Vlade RH, te navodna namjera ne pridržavanja zakona i ugovora od strane koncesionara”.

“Uprava Zračne luke Zagreb smatra da je štrajk neopravdan”, navodi se u priopćenju ZLZ-a iz kojeg najavljuju da će pravovremeno izvještavati javnost, uz koordinaciju s avio prijevoznicima, kako bi se čim više umanjila šteta.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač i Silvija Bartolić, glavna sindikalna povjerenica Vindije.

Novosti

Izmjene Zakona o radu nakon godinu i pol dana pregovaranja i usuglašavanja izglasane su u Hrvatskom saboru, bez konsenzusa sa sindikatima i poslodavcima.

Novosti

Glavna skupština Đuro Đaković Holdinga donijela je odluku o povećanju temeljnog kapitala društva za najviše 194,22 milijuna kuna javnom ponudom dionica u tri kruga,...

Novosti

Darinko Kosor primio je predstavnike sindikata na razgovor o Kolektivnom ugovoru za predškolski odgoj, obrazovanje i kulturu.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.