Zbog tehnologije pada koncentracija

Zbog tehnologije pada koncentracija

Nedvojbeno je da živimo u dobu velikih dostignuća gdje upravo tehnologija preuzima naše živote pretvarajući nas na neki način u svoje robove.
Nedavna istraživanja pokazuju kako dvije trećine korisnika mobilnih uređaja provjerava uređaje čak i onda kad oni ne zvone, a prosječni korisnik svoj uređaj pregledava svakih šest i pol minuta, prenosi Huffington post.

“To je kao da imate čašu vode koju konstantno punite vodom, a ona se konstantno preljeva. Tako informacije koje primamo stalno zamjenjujemo novima i gubimo osjećaj za učenje novih stvari zbog prevelike količine informacija” rekao je Tony Schwartz, direktor tvrtke ‘The Energy Project’ koja se bavi promjenom životnih navika i načina razmišljanja.

Konstantno oslanjanje na tehnologiju, pokazalo je istraživanje, može imati negativne učinke na produktivnost i može poticati umor i loše raspoloženje. “Tehnologija potiče ovisnost, pogotovo ako je stalno koristimo. Nužno je smanjiti korištenje tehnologije ako počnemo uviđati da sve više ovisimo o njoj” naglasio je Schwartz. Kako bi smanjili utjecaj tehnologije, Schwartz je naglasio da je nužno imati pauze tijekom rada zbog bolje učinkovitosti.  Relaksacija ima pozitivan učinak na produktivnost, a time i na kvalitetu rada. Tako se dolazi i do boljih rezultata u poslu. Schwartz je ukazao na činjenicu da mnoga istraživanja upućuju na to ja je odmor nužan za smanjenja stresa i poboljšanje koncentracije.

Podijeli

Odgovori

Top