Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zmajlović: Dodatni certifikat za emisije CO2 neće biti dodatni trošak!

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je danas da je Hrvatska trenutno u procesu izrade strategije niskougljičnog razvoja i taj proces će završiti do kraja 2014. godine.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je danas da je Hrvatska trenutno u procesu izrade strategije niskougljičnog razvoja i taj proces će završiti do kraja 2014. godine.

Zbog velikog interesa vezano za najavu uvođenja ”CO2 certifikata“ ministar Mihael Zmajlović danas je u Ministarstvu zaštite okolišai prirode pojasnio kako još jedan, odnosno dodatni certifikat nije potreban.

“Ideja nam je – kako u sektoru zgradarstva, poljoprivrede, industrije, transporta i proizvodnje energije, da se kompletno gospodarstvo transformira na niskougljični razvoj”, kazao je ministar Zmajlović novinarima tijekom vladine konferencije “Poslovanje, restrukturiranje i ulaganja javnih poduzeća u 2014. godini” u Zagrebu.

Dodao je i da njegovo ministarstvo podržava inicijativu ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja o uvođenju certifikata koji će pokazivati koliko ugljičnog dioksida neka nekretnina ispušta u atmosferu.

Istaknuo je i da je certifikat o ugljičnom dioksidu u skladu s europskim planom da se do 2050. godine europsko gospodarstvo transformira u konkurentno gospodarstvo s niskougljičnim razvojem.

Upitan koliko će taj certifikat koštati, Zmajlović je odgovorio da to neće iziskivati dodatne troškove jer se i danas, kod energetskog pregleda jedne zgrade, utvrđuju parametri koji su potrebni za izračunavanje emisije ugljičnog dioksida za jednu kuću ili zgradu.

“Nema dodatnih troškova. To će biti samo još jedna dodatna informacija na energetskom certifikatu koja će imati vrlo važnu ulogu da svi osvjestimo koliko je važno smanjiti emisiju ugljičnog dioksida”, rekao je Zmajlović.

Naglasio je i da je ideja da se to od 2015. godine integrira u energetski certifikat.

[infopunkt 7716 1]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.