Bandić zakazao sjednicu za 4. srpnja

Bandić zakazao sjednicu za 4. srpnja

Drugu sjednicu zagrebačke Gradske skupštine u novom sazivu gradonačelnik Milan Bandić sazvao je za 4. srpnja. Prema predloženom dnevnom redu raspravljat će se o besplatnim udžbenicima za školarce, smanjenju cijena parkiranja, visini komunalnog doprinosa i povećanju broja taksi dozvola.

Još od prošle sjednice poznato je tko je predsjednik Skupštine i njegovi zamjenici, a od danas su poznata i imena prvih ljudi u pojedinim odborima. Nakon što je Darinko Kosor (HSLS) postao prvi čovjek Skupštine tri Odbora su pripala ‘njegovim’ ljudima, tri Bandićevoj listi, dva HNS-u, a po jedan SDP-u i HDZ-u.

Dva najznačajnija Odbora – financije i komunalno gospodarstvo vodit će Dragan Kovačević (HNS) i nezavisni Vladimir Ferdelji.

Odbor za gospodarstvo vodit će Bandićev čovjek Davor Štern, baš kao i prostorno uređenje koje je u nadležnosti Sunčane Rupnik Blažeković dok će Odbor za Statut poslovnik i propise preuzeti Ratko Maričić.

Zeleno-žuta koalicija s kojom je i Ferdelji preuzela je još dva Odbora; Alen Ostojić (obrazovanje i sport), a Nenad Matić – poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Uz navedenog Kovačevića HNS-u je pripala i mjesna samoupravu dok će se SDP i HDZ morati zadovoljiti s po jednim Odborom.

Andrija Mikulić (HDZ) brinut će o zaštiti okoliša, a Davor Bernardić (SDP) šef je Odbora za kontrolu.

Podijeli

Odgovori

Top