Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Centar BICRO – potpore za inovacije u poduzetništvu

Središnja adresa za potporu poduzetničkim projektima koji razvijaju inovativne proizvode i procese jest Poslovno-inovacijski centar Hrvatske – BICRO. Njegovi su natječaji otvoreni cijele godine. Uspješnim prolazom kroz postupak selekcije mogu vam se otvoriti vrata za potpore koje mogu iznositi i po nekoliko milijuna kuna. Ako imate kvalitetan projekt, prijavite se!

Središnja adresa za potporu poduzetničkim projektima koji razvijaju inovativne proizvode i procese jest Poslovno-inovacijski centar Hrvatske - BICRO. Njegovi su natječaji otvoreni cijele godine. Uspješnim prolazom kroz postupak selekcije mogu vam se otvoriti vrata za potpore koje mogu iznositi i po nekoliko milijuna kuna. Ako imate kvalitetan projekt, prijavite se!

BICRO daje različite vrste potpora inovativnim projektima. Poduzetnicima je najatraktivniji program RAZUM. Namijenjen je razvoju najperspektivnijih poduzeća zasnovanih na novim znanjima i tehnologijama. RAZUM osigurava početno financiranje novoosnovanih poduzeća ili početno financiranje razvoja novog proizvoda ili usluge u postojećim malim i srednjim poduzećima.

Novac za istraživanje

Važan element inovativnosti gospodarstva jest istraživanje i razvoj. Poduzetnik može u istraživanje i razvoj ulagati sam (i za to ima pravo na porezne olakšice), no to je često rizično i skupo. Stoga može zatražiti i usluge znanstveno-istraživačkih institucija. Programom IRCRO potiče se takva suradnja gospodarstva i znanosti te ulaganja u istraživanje i razvoj malih i srednjih poduzetnika.

Investiranje u nove tehnologije i uspješno stjecanje različitih znanja i vještina preduvjet su učinkovitog uključivanja u tržišnu utakmicu. Stoga se programom KONCRO osigurava lakši pristup tehnologijskim i upravljačkim znanjima. To se čini sufinanciranjem savjetodavnih usluga za tehnološke tvrtke te stvaranjem mreže konzultanata.

Nove tehnologije i centri

Program TEHCRO pruža financijsku potporu za pokretanje i razvoj tehnoloških parkova, inkubatora i razvojnih centara. Cilj je budućim poduzetnicima u visokim tehnologijama osigurati prostor, usluge te poslovnu i tehnološku potporu za rast i razvoj.

Dakle – ako imate kvalitetan projekt, prijavite se! Zbog složenosti prijave i selekcijskog postupka, vjerojatno će vam trebati i konzultantska potpora.

Napisao

Pročitajte još:

Izdvojeno

Uspješni poduzetnici su strastveni, inovativni, zahtjevni i brižni. Pročitajte u čemu se krije tajna njihovih uspjeha.

Ekonomija

Portal MojPosao je kroz anketu u kojoj je sudjelovalo gotovo 700 ispitanika doznao što o procesu smanjenja broja ministarstava misle građani.

Izdvojeno

Prošla je godina za mnoge poduzetnice i poduzetnike bila poprilično izazovna. Suočili smo se s poreznim i inim izmjenama koje su mnogim poduzetnicama otežale...

Ljudski resursi

Kako motivirati zaposlene? Većina poslodavaca shvaća kako je sretan i motiviran zaposlenik ključ uspjeha svakog malog poduzeća.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.