Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Croatia Airlines dobio Bijelu zastavu

Bijela zastava ekološki je simbol čistih vodenih površina – mora, rijeka i jezera, a dodjeljuje se tvrtkama i organizacijama koje su ostvarile izniman angažman u njihovoj zaštiti i očuvanju, uz istovremeni doprinos osvještavanju građana o globalnom problemu zagađenosti morskoga dna.

Neki su od kriterija za dodjelu Bijele zastave: uspostavljanje najprihvatljivijih ekoloških metoda čišćenja podmorja, organizacija resursa za reciklažu i pravilno upravljanje prikupljenim otpadom, dijeljenje iskustva s drugim ekološkim organizacijama, educiranje i osvješćivanje stanovništva te kontinuirano održavanje vodenih površina.

Croatia Airlines u projekt Bijela zastava uključio se čišćenjem morskoga dna na području plaže Žaborić kraj Šibenika, koje su ovog ljeta obavili profesionalni ronioci Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera. Istodobno, na videosustavima u zrakoplovima Croatia Airlinesa počeo se prikazivati promotivni film Bijela zastava kako bi se u javnosti što više proširila svijest o ovome hvalevrijednom projektu.

Na svečanosti dodjele Bijele zastave Croatia Airlinesu prisutnima su se obratili Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, i Doris Pinčić Rogoznica, ambasadorica Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera, organizacije koja je sa Zakladom princa Alberta II. pokrenula projekt Bijele zastave.

-Veliko mi je zadovoljstvo što podržavamo i promoviramo ovaj ekološki projekt. Croatia Airlines već 25 godina neprestano ulaže u zaštitu i očuvanje ekološkog sustava promocijom ekološki osviještenog djelovanja, kao i implementiranjem mnogih tehničkih i tehnoloških poboljšanja u poslovanje. Sretan sam što pridonosimo očuvanju naših prirodnih ljepota za buduće generacije te zbog toga osobito ponosan što smo od danas nositelji Bijele zastave – rekao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Osim što prikazivanjem promotivnih filmova u zrakoplovima promiče zaštitu hrvatskih prirodnih ljepota, naša tvrtka kontinuirano podiže ljestvicu ekološki prihvatljivog poslovanja. Croatia Airlines i prije ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju bio je obvezan sudjelovati u sustavu monitoringa i prijavljivanja emisija CO2, a zbog izvrsnosti sustava, koji je samostalno razvio, postao je i oglednim primjerom na razini Europske unije.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.