Croatia Airlines dobio Bijelu zastavu

Bijela zastava ekološki je simbol čistih vodenih površina – mora, rijeka i jezera, a dodjeljuje se tvrtkama i organizacijama koje su ostvarile izniman angažman u njihovoj zaštiti i očuvanju, uz istovremeni doprinos osvještavanju građana o globalnom problemu zagađenosti morskoga dna.

Neki su od kriterija za dodjelu Bijele zastave: uspostavljanje najprihvatljivijih ekoloških metoda čišćenja podmorja, organizacija resursa za reciklažu i pravilno upravljanje prikupljenim otpadom, dijeljenje iskustva s drugim ekološkim organizacijama, educiranje i osvješćivanje stanovništva te kontinuirano održavanje vodenih površina.

Croatia Airlines u projekt Bijela zastava uključio se čišćenjem morskoga dna na području plaže Žaborić kraj Šibenika, koje su ovog ljeta obavili profesionalni ronioci Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera. Istodobno, na videosustavima u zrakoplovima Croatia Airlinesa počeo se prikazivati promotivni film Bijela zastava kako bi se u javnosti što više proširila svijest o ovome hvalevrijednom projektu.

Na svečanosti dodjele Bijele zastave Croatia Airlinesu prisutnima su se obratili Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, i Doris Pinčić Rogoznica, ambasadorica Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera, organizacije koja je sa Zakladom princa Alberta II. pokrenula projekt Bijele zastave.

-Veliko mi je zadovoljstvo što podržavamo i promoviramo ovaj ekološki projekt. Croatia Airlines već 25 godina neprestano ulaže u zaštitu i očuvanje ekološkog sustava promocijom ekološki osviještenog djelovanja, kao i implementiranjem mnogih tehničkih i tehnoloških poboljšanja u poslovanje. Sretan sam što pridonosimo očuvanju naših prirodnih ljepota za buduće generacije te zbog toga osobito ponosan što smo od danas nositelji Bijele zastave – rekao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Osim što prikazivanjem promotivnih filmova u zrakoplovima promiče zaštitu hrvatskih prirodnih ljepota, naša tvrtka kontinuirano podiže ljestvicu ekološki prihvatljivog poslovanja. Croatia Airlines i prije ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju bio je obvezan sudjelovati u sustavu monitoringa i prijavljivanja emisija CO2, a zbog izvrsnosti sustava, koji je samostalno razvio, postao je i oglednim primjerom na razini Europske unije.

Podijeli

Odgovori

Top