Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Imate dug prema državi ili neplaćenu kaznu ostat ćete bez vozačke i osobne!

Kroz manje od mjesec dana u Hrvatskoj će zaživjeti nova praksa uskraćivanja dokumenata i dozvola.

Kroz manje od mjesec dana u Hrvatskoj će zaživjeti nova praksa uskraćivanja dokumenata i dozvola.

Kroz manje od mjesec dana u Hrvatskoj će zaživjeti nova praksa uskraćivanja dokumenata i dozvola osobama koje imaju nepodmirene novčane kazne, a koje će biti evidentirane u jedinstvenom Registru neplaćenih kazni, piše Poslovni dnevnik.

U hitnu proceduru Vlada je uputila izmjene Prekršajnog zakona kojim se ta praksa uvodi od 1. siječnja, a kako je pojasnio ministar pravosuđa Orsat Miljenić, svi koji ne plate svoje kazne i obveze neće moći dobivati prometne i vozačke dozvole.

No, u međuvremenu se odustalo i od zabrane sudjelovanja na natječajima u postupcima javne nabave, kao i od zabrane pokretanja obrta i tvrtke, te dodjeljivanja koncesija i subvencija.

Novost je i da se za 50-postotni popust na plaćanje kazni na licu mjesta, koje je uvedeno ljetos, uvodi duži rok u kojemu će još vrijediti popust, točnije, proširit će se na tri dana od izricanja.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.