Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Internet trgovina i potrošači

internet kupovina
pixabay.com

Ministarstvo gospodarstva i Hrvatska gospodarska komora organiziraju konferenciju povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite potrošača “Internet trgovina i potrošači“.

Jesu li potrošači dovoljno zaštićeni prilikom kupnje na internetu? Koje su obveze trgovaca koji prodaju putem internet trgovine? Kako je internet trgovina regulirana u Hrvatskoj? Značaj internet trgovine na nivou Hrvatske i Europske unije? To su samo neka od pitanja na koje će sudionici konferencije “Internet trgovina i potrošači” pokušati dati odgovor.

Napomenimo, hrvatski potrošači mogu vratiti robu kupljenu putem interneta zamijeniti ili dobiti povrat novca u punom iznosu u roku od 14 dana nakon primitka robe. Prava potrošača su ojačana i svaki građanin EU ima jednaku zaštitu bez obzira na to gdje i kako kupovao, kako je navedeno u europskoj direktivi o pravima potrošača iz 2014. godine.

Cilj ove konferencije je informirati javnost o postignutim rezultatima u području internet trgovine, potaknuti razmjenu iskustava i unaprijediti suradnju svih dionika u ovom području. Kroz izlaganja i diskusiju na konferenciji će sudjelovati predstavnici nadležnog ministarstva, tvrtki, gospodarskih udruga, savjetovališta za potrošače te drugih zainteresiranih strana.

Konferencija povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite potrošača na temu “Internet trgovina i potrošači” bit će održana 12. ožujka s početkom u 10 sati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb.

Prijavnica

www.hgk.hr

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.