Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Moody’s opet snižava: negativna prognoza za rejting HEP-a

Rejting se nadovezuje na našu nedavnu odluku o izmjeni iz stabilne u negativnu prognoze za važeći rejting Republike Hrvatske za zaduživanje u lokalnoj i stranoj valuti ‘Baa3′”, kazao je potpredsjednik Moody’sa, viši analitičar i glavni analitičar za HEP Richard Miratsky.

Rejting se nadovezuje na našu nedavnu odluku o izmjeni iz stabilne u negativnu prognoze za važeći rejting Republike Hrvatske za zaduživanje u lokalnoj i stranoj valuti 'Baa3'", kazao je potpredsjednik Moody'sa, viši analitičar i glavni analitičar za HEP Richard Miratsky.

Agencija Moody’s izmijenila je iz stabilne u negativnu prognozu za važeći korporativni rejting Hrvatske elektroprivrede (HEP) ‘Ba1’ slijedom nedavne odgovarajuće izmjene prognoze za rejting Hrvatske, upozoravajući ujedno na pritisak na HEP-ovu likvidnost.

“Rejting se nadovezuje na našu nedavnu odluku o izmjeni iz stabilne u negativnu prognoze za važeći rejting Republike Hrvatske za zaduživanje u lokalnoj i stranoj valuti ‘Baa3′”, kazao je potpredsjednik Moody’sa, viši analitičar i glavni analitičar za HEP Richard Miratsky.

“Promjena prognoze uzima u obzir i pritisak na HEP-ovu likvidnost koji proizlazi iz zahtjevnog profila ročnosti dugova. On pak odražava veliki udio kratkoročnih dugova i potrebu za financiranjem opsežnog investicijskog programa”, dodaje Miratsky.

HEP je državno poduzeće pa njegov važeći korporativni rejting Ba1 odražava i mogućnost vladine potpore koja ga prema Moody’sovoj metodologiji automatski podiže za dvije razine, stoji u priopćenju.

“S obzirom na negativnu prognozu za rejting Vlade Republike Hrvatske, sniženje rejtinga Hrvatske vjerojatno će rezultirati i sniženjem rejtinga HEP-a”, podsjećaju u agenciji.

Ukazuju na ograničen potencijal za podizanje HEP-ova rejtinga u srednjoročnoj perspektivi i na mogućnost njegova sniženja ako ojača pritisak na HEP-ovu likvidnost ili se značajno pogorša njegov kreditni profil.

Napisao

Pročitajte još:

Uncategorized

Tvrtka Motorola Solutions isporučila je hrvatskoj energetskoj tvrtki HEP vlastitu novu generaciju sustava DIMETRA X Core TETRA

Financije

Agencija Standard & Poor’s povećala je dugoročni rejting Zagrebačkog holdinga za jedan stupanj, konkretno sa „B+“ na „BB-„. Razlog tome, kako stoji u izvješću...

Edukacija

ZŠEM-Poslovna akademija u sklopu Zagrebačke škole ekonomije i managementa i William Davidson Instituta, Michigan University jedne od vodećih američkih poslovnih škola organizira, šesti po...

Novosti

Za poduzetnike u državnom i privatnom sektoru vlasništva 2013. bila je uspješnija od godine prije, dok su poduzetnici u zadružnom i mješovitom sektoru lošije...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.