Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Štrajk se nastavlja, Croatia Airlines gubi milijune [VIDEO]

Potpredsjednik Hrvatskog sindikata prometnih pilota Tomislav Gradišar izjavio je Hini kako misli da će sindikati i Uprava CA uskoro sjesti za stol i započeti pregovore

Potpredsjednik Hrvatskog sindikata prometnih pilota Tomislav Gradišar izjavio je Hini kako misli da će sindikati i Uprava CA uskoro sjesti za stol i započeti pregovore

Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa ušli su u šesti dan štrajka zahtjevajući produljenje svih prava iz prijašnjega kolektivnog ugovora. Uprava na to ne pristaje te nastavak pregovora uvjetuje prekidom štrajka, koji je tvrku u dosadašnjih pet dana stajao 5 milijuna i 200 tisuća kuna.

Croatia Airlines prihvatio je prijedlog partnerskih kompanija o privremenoj suspenziji objave oznaka zajedničkih letova do 21. svibnja – što Uprava ističe kao dodatnu negativnu posljedicu štrajka. Prvi uvjet poslodavca jest da se prekine štrajk, Uprava je spremna za razgovor. To ne znači da im se osporava štrajk; ako se dogovor i ne postigne, mogu i dalje štrajkati, izjavio je Hini glasnogovornik CA Davor Janušić, koji nije htio nagađati nazire li se rješenje problema.

Potpredsjednik Hrvatskog sindikata prometnih pilota Tomislav Gradišar izjavio je Hini kako misli da će sindikati i Uprava CA uskoro sjesti za stol i započeti pregovore. Naglasio je da su sindikati spremni prestati štrajkati u bilo kojem trenutku, uz uvjet da bivši kolektivni ugovor i dalje vrijedi dok traju pregovori o novom ugovoru. To bi kompaniju stajalo 20-ak tisuća kuna dnevno, umjesto milijunske štete zbog otkazivanja letova. Radi se o ‘win-win’ situaciji, kazao je.

Sve informacije o smanjenim letovima i njihov točan raspored objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr .

HRT

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Air France planira navedenim tipom zrakoplova do 2025. zamijeniti svoje letjelice starijih generacija (Airbus A318 i A319, kao i nekoliko Airbus A320 ) na...

Turizam

Važno je naglasiti da Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno...

Lifestyle

Putovanje zrakoplovom je izvrsna prilika da posvetimo malo vremena sebi. Osim čitanja knjiga, gledanja filmova možemo i meditirati.

Izdvojeno

Uprava Croatia Airlinesa ponovo poziva sindikate i sve zaposlene na duboko promišljanje o značaju i posljedicama štrajka u ovom trenutku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.