Tomislav Šerić zamijenio Zlatka Koračevića na čelu HEP-a

Tomislav Šerić zamijenio Zlatka Koračevića na čelu HEP-a

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice Nadzornom odboru HEP-a predložila opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave HEP-a Zlatka Koračevića te s mjesta člana Uprave Rodoljuba Lalića, a na čelno mjesto HEP-a predložila dosadašnjeg člana Uprave Tomislava Šerića, dok je za člana Uprave predložila Pericu Jukića. Tomislav Šerić na čelno mjesto HEP-a dolazi s mjesta člana Uprave za prijenos i distribuciju.

Pred Hrvatskom elektroprivredom (HEP) su veliki izazovi za čiju su realizaciju potrebni ljudi koji će ih moći ispuniti, izjavio je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak zamoljen za komentar smjene predsjednika Uprave HEP-a Zlatka Koračevića.

“Pred HEP-om su veliki izazovi – provedba trećeg energetskog paketa, realizacija velikih kapitalnih investicija u nove proizvodne pogone, pozicioniranje kao moderne, efikasne, korporativno upravljane kompanije koja će biti lider u ovom dijelu Europe”, rekao je Vrdoljak nakon sjednice Vlade.

Na sve te izazove, prema njegovim riječima, HEP treba odgovoriti u sljedećih nekoliko godina, a posebno treba obratiti pažnju na pametno planiranje investicija i njihovu efikasnu realizaciju.

“Iz tog razloga smo svi zajedno našli najbolje rješenje i ljude koji imaju najveće povjerenje da će te zadatke moći ispuniti”, rekao je Vrdoljak.

Podijeli

Odgovori

Top