Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U centru Zagreba otvorena prva poslovnica Sberbanke [FOTO]

”Snažno ćemo će usredočiti na unaprijeđenje naše ponude u segmentu poslovanja s pravnim osobama, te u segmentu poslovanja s građanima, istovremeno nastojeći našim klijentima pružiti podršku u jačanju suradnje i razvoju poslovnih odnosa s tržištima Ruske federacije i zemalja CIS-a”, kazala je predsjednica Uprave Sberbank d.d. Andrea Kovacs-Wöhry

”Snažno ćemo će usredočiti na unaprijeđenje naše ponude u segmentu poslovanja s pravnim osobama, te u segmentu poslovanja s građanima, istovremeno nastojeći našim klijentima pružiti podršku u jačanju suradnje i razvoju poslovnih odnosa s tržištima Ruske federacije i zemalja CIS-a”, kazala je predsjednica Uprave Sberbank d.d. Andrea Kovacs-Wöhry

Prva poslovnica ruske banke Sberbank u Hrvatskoj otvorena je danas su središtu Zagreba. Otvorenje poslovnice na adresi Varšavska 9 uveličano je uz svirku i veličanstveno spuštanje naše nagrađivane violončelistice Ane Rucner s vrha zgrade.

U mnoštvu prisutnih djelatnika, medija i slučajnih prolaznika, Varšavska ulica danas ujutro bila je obojana u zelenu i bijelu boju. Baloni u bojama Sberbanke d.d. preplavili su Varšavsku ulicu, a nešto kasnije i nebo iznad centra Zagreba.

No, ipak, spektakl je nastupio uz svirku koja je dopirala sa vrha zgrade, iz violončela Ane Rucner. U zelenoj haljini Ana se uz svirku na violončelu spustila do zelene podloge, spektakularno raspuštajući logo banke.

Naime, Sberbank, najveća ruska banka na koju otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, akviziciju grupacije VBI (Volksbank International) okončala je još u veljači 2012. godine, tako da treća po veličini europska banka u Republici Hrvatskoj posluje pod nazivom Sberbank d.d. od 18. siječnja 2013. kada je preimenovana dotadašnja Volksbank d.d.

Na otvorenju prve novouređene poslovnice u središtu Zagreba isticano je kako će klijentima biti ponuđen veliki spektar usluga s mnoštvom noviteta, poput iPad zone za klijente, informativnih ekrana na dodir, uplatno – isplatnih bankomata i sl. Do kraja godine planira se završiti proces rebrandinga na razini cjelokupne poslovne mreže, te se u potpunosti posvetiti unaprijeđenju usluga, kao i kreiranja ponude koja će uključivati raznoliku i inovativnu paletu proizvoda i usluga u potpunosti prilagođenih potrebama i željama klijenata.

Tako, proces rebrandinga uključuje promjenu lokacija za 35 % poslovnica banke, povećanje ukupnog broja bakomata za 30 %, te uz 40% poslovnica koje će cijeli proces vanjskog i unutarnjeg uređenja proći do kraja 2013. godine, u preostalim poslovnicama planira se preuređenje eksterijera. Jedan od noviteta financijskog poslovanja javlja se i ovdje, a to je ”mobilna poslovnica” putem koje će klijenti moći normalno koristiti sve bankovne usluge za vrijeme radova neke od poslovnica. 

Sergej Gorkov zamjenik predsjednika Uprave Sberbanke izjavio je: ”Ovdje u Hrvatskoj, kao i u cijeloj CEE regiji, želimo stvoriti snažu i inovativnu banku te pouzdanog poslovnog partnera, a otvaranje ove rebrendirane poslovnice prvi je korak u tom smjeru”. Dodao je kako je sve spremno za promoviranje Hrvatskih kompanija i produkata, razvoju hrvatskog biznisa , poslovanja, kao i razvoju turizma. ”Sigurni smo da ćemo zajedno rasti, a sada je to samo pitanje dobre volje”, rekao je.

Želju da postanu moderna i uspješna, inovativna banka u potpunosti orijentirana na potrebe svojih klijenata, oslanjajući se na visoku razinu povjerenja te tehnološku naprednost Sberbanke, istaknuo je predsjednik Uprave Sberbanke Europe Mark Arnold.

”Snažno ćemo će usredočiti na unaprijeđenje naše ponude u segmentu poslovanja s pravnim osobama, te u segmentu poslovanja s građanima, istovremeno nastojeći našim klijentima pružiti podršku u jačanju suradnje i razvoju poslovnih odnosa s tržištima Ruske federacije i zemalja CIS-a”, kazala je predsjednica Uprave Sberbank d.d. Andrea Kovacs-Wöhry.

Jedini dioničar Sberbank d.d., koja je u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije, je Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču, koja je tvrtka – kćer Sberbank Rusije. Sberbank Rusija jedna je od vodećih banaka u Europi, te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. U 2012. njen brend proglašen je 13. najvrijednijim financijskim brendom u svijetu, te je najvrijedniji ruski brend i drugi po vrijednosti među europskim bankama.

Grupacija upravlja mrežom od devet univerzalnih banaka u osam zemalja srednje i istočne Europe, među kojima su, osim Hrvatske, Slovenija, Slovačka, Češka, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Ukrajina.

Kako se Sberbank d.d. u Hrvatskoj želi pozicionirati i kao najpoželjniji poslodavac u financijskom sektoru te privući najbolje i najnadarenije potencijalne zaposlenike, uz svečano otvaranje banka je nagradila četveročlani hrvatski tim koji je u konkurenciji 1.000 timova iz 13 zemalja zauzeo treće mjesto na međunarodnom studentskom natjecanju u upravljanju virtualnom poslovnom bankom ”Banks Battle”, u organizaciji Sberbank i Ruske akademije za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu.

Osim tromjesečne prakse u banci, Andriji Štajduharu, Mihaelu Šariću, Mariu Bambuloviću i Marku Vindišu, uplaćen je početni ulog od 1.000 kuna na novootvorenom Sberbank B-Free online štednom računu.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.