Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U utorak najveći prosvjed pilota i kabinskog osoblja na svijetu

Riječ je o prosvjedu protiv prijedloga novog europskog pravilnika o radnom vremenu članova posade zrakoplova, a sve u cilju što sigurnijeg leta a time i putnika. Hrvatski piloti i kabinsko osoblje odustali su od izlaska na ulice, a podršku prosvjedu “iskazat će dijeljenjem informativnih letaka i nošenjem bedževa podrške”

Riječ je o prosvjedu protiv prijedloga novog europskog pravilnika o radnom vremenu članova posade zrakoplova, a sve u cilju što sigurnijeg leta a time i putnika. Hrvatski piloti i kabinsko osoblje odustali su od izlaska na ulice, a podršku prosvjedu "iskazat će dijeljenjem informativnih letaka i nošenjem bedževa podrške"

Piloti i kabinsko osoblje iz 41 europske zemlje, uključujući i Hrvatsku, sutra će održati zajednički prosvjed protiv prijedloga novog europskog pravilnika o radnom vremenu članova posade zrakoplova, priopćeno je danas iz Hrvatskog sindikata prometnih pilota (HSPP) i Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ).

“Europska agencija za sigurnost zračnog prometa (EASA) želi donijeti novi pravilnik o radnom vremenu posada zrakoplova koji će negativno utjecati na sigurnost putnika i posada zrakoplova. Ovim prosvjedom piloti i kabinske posade Europe traže od političara da odaberu set pravila koji će jamčiti sigurnost”, ističu sindikati.

Najavljujući vjerojatno najveći prosvjed pilota i kabinskog osoblja u povijesti, navode kako će posade od Portugala do Finske, od Islanda do Cipra uglavnom održati prosvjedne skupove na većim europskim aerodromima i pred EU parlamentom.

Hrvatski piloti i kabinsko osoblje, kao i piloti u Portugalu, odustali su od izlaska na ulice, a podršku prosvjedu “iskazat će na najmanji mogući simboličan način, dijeljenjem informativnih letaka i nošenjem bedževa podrške”.

“Svjesni smo da je za uspjeh plana restrukturiranja Croatia Airlines potreban partnerski odnos pilota i kabinskog odnosa s upravom. Nastavak unutarnjeg konflikta, kojem smo svjedočili proteklih godina, siguran je put u propast u kojem će obje strane biti poražene, a nitko neće biti pobjednik”, stoji u priopćenju HSPP-a i SKOZ-a.

Upravo stoga, ističu iz ta dva sindikata, “začuđuje da je Croatia Airlines zabranio nošenje bedževa podrške na uniformi”.

“Kao razlog navedeno je da ‘izgled uniforme ne predviđa isto’. Zanimljivo je da su u prošlosti posadama od strane kompanije dijeljeni bedževi za uniformu reklamnog karaktera, ali bedž na kojem piše ‘letite sigurno – umor je opasan’ nije dobrodošao”, navode iz HSPP-a i SKOZ-a i dodaju kako je posadama koje će dijeliti letke zabranjeno da jasno pokažu koga predstavljaju nošenjem uniforme.

“Ističemo da je ova akcija dio legitimnog i u Europi uobičajenog izražavanja stava. Svrha i namjera nije konfrontacija niti s poslodavcem, niti s nacionalnom agencijom. Sudjelovanjem u ovom prosvjedu pokazujemo da nam je stalo do visokih standarda sigurnosti, što je za ugled Croatia Airlines kao tvrtke samo pozitivno”, poručuju dva sindikata.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.