Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ustavni sud ukinuo je kurikulum zdravstvenog odgoja

Do donošenja drugog kurikuluma, u skladu s ustavnim i demokratskim načelima, predavat će se sadržaji zdravstvenog odgoja koji su se provodili do početka školske godine 2012. /2013.

Do donošenja drugog kurikuluma, u skladu s ustavnim i demokratskim načelima, predavat će se sadržaji zdravstvenog odgoja koji su se provodili do početka školske godine 2012. /2013.

Ustavni sud ukinuo je kurikulum zdravstvenog odgoja i odredio da će se do donošenja drugog kurikuluma, u skladu s ustavnim i demokratskim načelima, predavati sadržaji zdravstvenog odgoja koji su se provodili do početka školske godine 2012. /2013.

Država nije na uravnotežen način uskladila sadrzaje zdravstvenog odgoja s ustavnim pravom i slobodom roditelja na odgoj djece. Proces uređivanja i implementacije tekao je na način koji dijelom nije u skladu s demokratskim načelima koje je država dužna poštovati i provoditi. Taj proces pokazao je značajan nedostatak demokratskog pluralističkog pristupa.

Neprihvatljivo je da donosenju propisa takvog sadrzaja i pravne snage nije prethodilo davanje mišljenja vijeća roditelja a niti je bilo uključeno Nacionalno vijeće za odgoj i obrazovanje, a niti je bila provedena javna raaprava osobito o spolnom odgoju za sto se znalo da ce izazvati kontroverze.

Očito je da stupanju na snagu spornog propisa nije prethodila ni cjelovita priprema u tehničkom organizacijskom i edukacijskom smislu. Osbito je neprihvatljivo da propis stupi na snagu kad je školska godina vec započela.

Iako je predlagateljima bio sporan samo spolni odgoj moralo se ukinuti čitav Kurikulum. Sudac izvjestitelj bio je Mato Arlović a odluka je donesena jednoglasno.

 

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Portal MojPosao je kroz anketu u kojoj je sudjelovalo gotovo 700 ispitanika doznao što o procesu smanjenja broja ministarstava misle građani.

Komentari

Obrazloženjem Odluke Ustavnog suda RH od 20.4.2016., kojom se daje ocjena suglasnosti Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) s Ustavom RH, potvrđuje se ranije...

Komunikacija

Vlada Republike Hrvatske četvrtu godinu zaredom na društvenim mrežama provodi transparentnu i otvorenu komunikaciju s građanima, što je prepoznala i neovisna studija Twiplomacy koja...

Novosti

Vlada pomaže poduzetnicima izmjenama Općeg poreznog zakona koje je prihvatila na sjednici u srijedu. Time se nastoje stvoriti predvidljivije i bolje uvjete za poslovanje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.