Vlada dobila ‘dvojku’, Linić najpopularniji ministar

Vlada dobila ‘dvojku’, Linić najpopularniji ministar

Dvije najjače hrvatske stranke SDP i HDZ zabilježile su porast potpore hrvatskih građana, pokazalo je redovito mjesečno istraživanje CroDemoskop Promocije Plus, piše HRT.

SDP je i dalje prvi s potporom od 25,4 posto ispitanih građana, dok je HDZ na drugom mjestu sa potporom od 21,8 posto. Već pet mjesec zaredom “trećim” laburistima pada potpora, trenutno su na 6,9 posto ispitanih građana. Slijede HNS (5,1 posto), HSS (2,9), HSP dr. Ante Starčević i HDSSB sa 2,1 posto. Vlada ima podršku 40,2 posto građana, a ne podržava je 43,3 posto građana. Za svoj rad je dobila čvrstu dvojku (2,46).

Linić odmah iza Josipovića

Najpozitivniji političar je i dalje premoćno Ivo Josipović (40,1 posto), a Slavko Linić se probio na drugo mjesto sa 10,4 posto. Nakon njih su Milan Bandić, Zoran Milanović i Dragutin Lesar.

Već sedmi mjesec zaredom najnegativniji političar je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (30,6 posto), a iza njega je premijer Zoran Milanović sa 20,3 posto. Najvažnija tema proteklog mjeseca bio je hrvatski ulazak u EU, a slijedi ga podbačaj turističke sezone i gospodarska kriza.

 

Podijeli

Odgovori

Top